NEWS AND EVENTS

“PRODANI DEDEK”, 4 puta nagrađivana predstava, gostuje u Brdovcu

07-01-2024 - 07-01-2024

Poštovani ljubitelji kazališta dovodimo vam kazalište “na kućni prag”. Organizator “Prigorski kaj”, mjesečne novine i glumci Pučkog kazališta Ogranka Seljačke sloge Buševec s veseljem vas pozivaju na novu hit predstavu “Prodani dedek”, dana 07.01.2024. nedjelja, u Kino dvoranu Brdovec s početkom u 18,00 sati.

Za samo 9 € uživati će te u hit predstavi koja je na 4. Festivalu dramskih amatera središnje Hrvatske održanom u Zlatar Bistrici osvojila 4 nagrade; 1. najbolja muška uloga-Nenad Lukić (za ulogu Gute Gramzeka),2. najbolja kostimografija, 3. najbolja režija – Irena Rožić, 4. najbolja predstava festivala.

Predstava je to Austrijskog pisca Antuna Hamika, na kajkavski ju je preveo Vladimir Gerić, a adaptaciju teksta na Buševski dijalekt je odradio Ivan Rožić (Nikole). Režiju potpisuje Irena Rožić, scenografiju su osmislili Irena i Nenad Rožić, kostime Karmela Kos, a tehničari zvuka i rasvjete su Filip Rožić i Antonio Detelić.Kak se prodaje i kupuje “dedek” će vam na svoj osebujan način dočarati glumci Pučkog kazališta; Dario Kovačić-kao Bartol Horvat, Marko Krumpak-Icek (Horvatov sin), Branka Rožić-Bucika (Horvatova sluškinja), Nenad Lukić-Guta Gramzek, Barica Kovačević-Jana (Gramzekova žena), Kristina Janjić-Nežika (njihova kćer), Saša Robić-Žiga (Gramzekov sluga) i Damir Brebrić-kao Dedek.

Selska je to groteska- komedija u 3 čina, izvodi se na kajkavskom govoru, prilagođena novijem vremenu. Kako prodati ili kupiti Dedeka? Da li se to uopće može? Možda je to ,,lagan” način da se domognemo nekaj penez ili ipak nije? Da biste saznali, kako ipak možete prodati Dedeka i tko je koga na kraju nadmudril, morat će te pogledati predstavu do kraja.Mi nismo doktori, ali vele da smijeh liječi, pa vam mi garantiramo jeftinu dozu lijeka, pa ako se dugo niste dobro nasmijali, a željeli bi, protegnite “nogice” i dođite na predstavu.

PHOTOGRAPHS

ALL GALLERIES
© copyright Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec