21.Međunarodni festival tradicijskih glazbala-Buševec 28.09.-02.10.2023.

I ove gdine bilo je svega na našem sad već stvarno tradicionalnom Festivalu, došli su nam gosti, glazbenici iz Švicarske, Costa Rice, Afrike, Sjeverne Makedonije, a predstavili su se i naši domaći dečki. Našim školarcima gosti su predstavili svoje instrumente te su ih mogli i probati svirati, a mi smo gostima pokazali kako se kod nas izrađuju naši instrumenti-tambure kod Marinka Katulića. Kao i svaki puta  ugostio nas je gradonačelnik Krešimir Ačkar i Pročelnica upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić, te našim gostima podijelili prigodne poklone-odnosno Turopoljsku podgutnicu. Odveli smo ih i na razgledavanje Muzeja Turopolje i Centra za posjetitelje, a svi koji su se u tom periodu zatekli kod tržnog centra ili kod TZVG mogli su i čuti dio programa s našeg Festivala.
Međunarodni festival tradicijskih glazbala je sastavni dio dana europske baštine na što smo izrazito ponosni, te osim što ugošćujemo muzičare iz cijeloga svijeta, tako svake godine organizirmao i seminar sviranja tradicijskih glazbala, gajdi, duda, dvojnica pod stručnim vodstvom prof. Andor Vegh-a i sretni smo što ih je svake godine sve više.
Svi oni koji su došli u Buševecimali su priliku kušati hranu koju su nam pripremili naši gosti iz Afrike, Švicarske, Sjeverne Makedonije, Costa Rice i Hrvatske.

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec