Koncert dječjih skupina OSS-a Buševec – Dom kulture Buševec (04.06.2017.)

U do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Doma kulture Buševec, u nedjelju 04.06.2017.godine, svoj samostalni koncert je održao pomladak OSS Buševec. Tri dječje grupe koje broje 72 djece u jednosatnom programu provele su publiku kroz Turopolje, Brodsko Posavlje, Međimurje, otok Murter i Hvar, Zagorje, Podravinu i Moslavinu. Na repertoaru se našao i tamburaški intermezzo – plesovi Posavine, koji su izveli tamburaši A grupe. Djeca su veselo i spremno odradila pred njih stavljeni zadatak te pokazali sve što su proteklu školsku godinu uvježbavali.

I dok su reflektori grijali izvođače na pozornici, iza pozornice je također bilo prilično vruće. Trebalo je na brzinu promijeniti nošnju i frizuru za slijedeću koreografiju pazeći pri tome da sve bude uredno i usklađeno te da se na vrijeme stigne na iduću točku. Pri tome su malim plesačima pomagali oni veći plesači, članovi i članice plesne A grupe. Srećom, iako je bilo napetih trenutaka, sve se stiglo na vrijeme.

Odraditi koncert sa osam koreografija te se pri tome presvlaačiti i do tri puta, nije lak zadatak čak i za odrasle plesače, zato možemo reći da smo jako ponosni na našu djecu.

Nakon koncerta uslijedilo je druženje uz roštilj na prostoru Etno zadruge Buševec. Djeca su se okušala u skakanju u vreći i potezanju užeta, a u potonjem su se okušali i njihovi roditelji.  U opuštenoj atmosferi komentirao se koncert i radili planovi za slijedeću folklornu godinu.

Pozdrav od malih folkloraša OSS-a Buševec.

 

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec