NEWS AND EVENTS

Uspješno završen projekt Buš Eko?!

13-05-2022 - 13-05-2022

U Petak 13.05.2022. u 18:00 sati u Domu kulture Buševec, održana je završna konferencija projekta Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!) financiranog od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske.

S nama (Ogrankom Seljačke sloge Buševec) su bili i naši partneri koji su nam pomogli da privedemo projekt uspješno kraju:

Vodeći partner i nositelj projekta je DOOR – Društva za oblikovanje održivog razvoja, također partner nam je bila i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), te Grad Velika Gorica. Hvala im svima na pomoći i podršci tijekom cijelog projekta koji je blago rečeno bio dosta izazovan s obzirom na cjelokupnu situaciju sa COVID-19 virusom, trebalo je odraditi puno aktivnosti, a svako malo smo imali zabranu rada.

Projekt je trajao 2 godine i s ponosom možemo reći da smo sve ciljeve, aktivnosti, radionice, obnovu Doma kulture i još mnogo toga odradili i to vrlo uspješno te smo jako zadovoljni svime provedenim.

U projekt je bilo uključeno 56 volontera s više od 1100 odrađenih volonterskih sati, te im se ovim putem od srca zahvaljujemo jer bez njih projekt ne bi bio uspješno doveden do kraja. Zahvaljujem se i našim sponzorima u provedbi projekta ”Bačelić d.o.o. ”  koji su nam donirali sve boje potrebne za farbanje zidova i stolica, te Branku Horvačiću koji nam svaki puta dođe napraviti sve što trebamo u vezi zemljanih radova. Posebno hvala i našoj sumještanki Slavici Robić koja je inicijator ovog projekta, koja ga je zajedno s nama napisala i pomogla da ga uspješno provedemo.

Hvala Gradu Velika Gorica koji su nam stalno bili tu i koji su nam dali podršku te financirali Solarno stablo na koje smo jako ponosni te dodali još jednu edukativnu notu našem mjestu.

Što smo sve odradili: djelomično je renoviran dom kulture, pretapacirane stolice, promijenjen dio krovišta, uređene podrumske prostorije, održano 6 edukativnih radionica za odrasle i za djecu, prikazani filmovi i organizirane predstave za djecu, izrađen glavni projekt za energetsku obnovu Doma kulture Buševec, provedena anketa o energetskim potrebama, stavovima i uključenosti mještana u OCD-e, postavljeno solarno stablo, polakirani parketi, sašiveni novi zastori za pozornicu, postavljeno novo kino platno i još mnogo toga, ali da ne nabrajamo više sve pogledajte na fotografijama u našoj galeriji.

Samu svečanost uveselili su nam najmlađi Ogrankaši sa predstavom ”Sladoledar” i plesna D skupina sa koreografijom „Na kraj sela kolo igra“ (Sirač) te nam pokazali da budućnost Ogranka nije upitna.

Buš Eko ?! je bio prvi EU projekt koji smo doveli u Buševec, nadamo se ne i zadnji, ovo je samo poticaj nama, a nadamo se i drugim organizacijama u mjestu, i svim mještanima, da se može kad se to istinski želi i da nam je ovo samo  motiv da još više radimo i zajedno učinimo naše mjesto boljim, kvalitetnijim i sretnijim za život.

OSS Buševec

Koordinator projekta Irena Rožić

PHOTOGRAPHS

ALL GALLERIES
© copyright Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec