NOVOSTI I DOGAĐANJA

Buš Eko?!- organizirali smo studijski posjet Europskom centru za obnovljivu energiju – Güssing Austrija

20-09-2021 - 20-09-2021

Zajedno s našim partnerom DOOR , a u sklopu projekta (Buš Eko?!) Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice financiranog od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske 20.09.2021. organizirali smo studijski posjet Europskom centru za obnovljivu energiju – Güssing Austrija koje slovi kao jedan od najboljih europskih primjera energetske neovisnosti na lokalnom nivou. Prednost takvog pristupa su lokalno zapošljavanje, stabilniji proračun Grada, manje emisije CO2 i održiviji razvoj u cjelini.

S obzirom da smo s ovim našim posjetom željeli čim više informirati naše mještane o mogućnostima i prednostima korištenja OIE , uz naše partnere DOOR, REGEA i Grad Veliku Goricu, pridružili su nam se i predstavnici lokalnih udruga, DVD Buševec, DŽ Buševec i MO Buševec.

Krenuli smo u jutarnjim satima autobusom iz Buševca te sa COVID potvrdama bez problema prešli granične prijelaze i sigurno stigli u Güssing.

Na samom početku sudjelovali smo na prezentaciji u Europskom Centru za obnovljivu Energiju- Güssing model, te nakon toga smo posjetili područnu toplanu na biomasu u Ubersdorfu i bioplinsko postrojenje Strem. S obzirom na količinu pitanja kojima smo obasuli našu voditeljicu možemo zaključiti da je putovanje bilo poučno i korisno te da svakako i kod nas postoji sve veća zainteresiranost za korištenje OIE.

Nakon učenja i prezentacije, imali smo fini ručak, a u večernjim satima smo se sretno vratili u Buševec, možda malo umorni i iscrpljeni ali svakako sa novim znanjima i pitanjem zašto i mi ne koristimo više OIE?

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec