Ivanje u Buševcu 27.06.2021.

Ove godine “Ivanje u Buševcu” zbog dobro nam znane situacije obilježili smo u skromnijem izdanju zbog čega nije bilo drugih gostiju, izvođača nego smo sami prikazali program s kojim ćemo predstavljati Republiku Hrvatsku na VI CIOFF World folklorijadi, Ufa – Rusija od 02.-11.07.2021.

Izveli smo koreografije Turopolja, Linđo (Dubrovačko kolo-poskočica), Draganića, Posavine i premijerno koreografiju Podravine, a tamburaši su nas razveseliti sa dva izvrsna tamburaška intermezza.

Na kraju programa Prec je predstavio našu folklornu reprezentaciju koja će nastupiti na najvećoj svjetskoj smotri folkloraša (očekuje se 50-tak zemalja učesnika na VI CIOFF World folklorijadi) i koja će, sigurni smo, na dostojan način prezentirati svo bogatstvo hrvatske folklorne baštine.

Prema reakcijama i ovacijama, publika je bila više nego zadovoljna viđenim te su nam dodatno dali vjetar u leđa da u Rusiji pokažemo ono najbolje od našeg folklora

Na kraju, kako je to uvijek i običaj DVD Buševec je zapalio krijes a uz hladno piće, fine ćevape zabavljao nas je One man band -Darko.

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec