“Povijest plemenite općine turopoljske” (02.06.2020.)

Knjiga je autora Ivana pl. Rožića u izdanju Biblioteke ”Albatros” i nakladi Plemenite općine Turopoljske a predstavljena u prostoru Starog grada Lukavec.
Dokumentiranih gotovo osam stoljeća zapisa o životu i stalnoj borbi Turopoljaca za svoje mjesto pod suncem nepresušno je vrelo povijesnih spoznaja kako o Turopolju tako i životu na hrvatskom tlu od 13. stoljeća nadalje.
Kako bi nam te spoznaje razjasnio, a pritom i prikazao važnost Plemenite općine turopoljske za naš kraj i Hrvatsku, na istraživački pohod uputio se naš režiser i autor knjiga “Buševec” i “Rodoslovlja Buševskih obitelji” Ivan pl. Rožić, ujedno i predsjednik POT-a.
Knjiga “Povijest Plemenite općine turopoljske”, autora Ivana pl. Rožića, djelo je nakon čijeg će čitanja svaki Turopoljac i građanin Velike Gorice biti ponosan na svoj kraj i njegove ljude, njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti, na stoljeća borbi za tadašnji i današnji bolji život na ovim prostorima.
Obveza je naša ne dopustiti zaboravu ta dostignuća proizašla iz zajedništva i rada turopoljskog čovjeka.
Tamburaška sekcija Ogranka Seljačke sloge Buševec izvela je umjetnički program a moderatorica promocije bila je Mirjana Marković.

 

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec