NOVOSTI I DOGAĐANJA

Održana radionica EU fondovi – kako osigurati sredstva i ovladati svim pravilima?

04-04-2022

U Ponedjeljak 04.04.2022. održali smo radionicu ”EU fondovi-kako osigurati sredstva i ovladati svim pravilima?” zajedno s našim partnerom REGEA , a u sklopu projekta  Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!) financiranog od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Radionicu je održala dr.sc. Slavica Robić, pomoćnica ravnatelja, REGEA

Na samoj radionici svi sudionici su imali priliku saznati što su EU fondovi, kako krenuti u EU projekte, kako svoju ideju staviti na papir i pretvoriti ju u prijavu na EU projekt. Što kada dobijemo EU projekt, kako ga realizirati do kraja i doći do krajnjeg cilja, koji su mogući izazovi i na što sve moramo paziti prilikom pisanja odnosno provođenja projekta. Dobili smo uvid u osnovni dio razrade projekta te vjerujemo da je ova radionica potaknula prisutne da probaju i samostalno pisati i prijavljivati projekte kako bi osigurali sredstva bilo iz nacionalnih ili EU fondova, a u svrhu ostvarivanja svoji ciljeva.  

Na kraju smo prošli kroz trenutno otvorene natječaje, koje stranice trebamo pratiti kako bi na vrijeme uočili otvorene natječaje koji najbolje odgovaraju našim željama te se na iste mogli prijaviti.

Možemo sam zaključiti da je radionica bila vrlo edukativna i korisna te se nadamo da je svim prisutnima barem malo olakšala i pokazala kako krenuti u pisanje EU projekata i da ništa nije tako strašno kako na prvu izgleda, samo se treba odvažiti i napraviti prvi korak.

Vidimo se na slijedećoj radionici

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec