NOVOSTI I DOGAĐANJA

OSS Buševec domaćin sjednici Skupštine CIOFF HR

10-04-2022

U nedjelju 10.04.2022. u Domu kulture Buševec održana je izborna sjednica Skupštine CIOFFHR sekcije (Međunarodne udruge organizatora folklornih festivala registrirane pri UNESCO-u). Skupštini su prisustvovali predstavnici KUD-ova  iz cijele Hrvatske koji su prihvatili sva izvješća, te izabrali novi Izvršni i Nadzorni odbor te tajnikcu (Kristina Medarić) i predsjednika (Enrih Merdić). Skupštinu je pozdravio i
Gradonačelnik Grada Velike Gorice gosp. Krešimir Ačkar istaknuvši kako bi očuvanje kulture i baštine trebalo biti jedan od glavnih ciljeva svake sredine, a jedan od najboljih primjera kako se to radi je sigurno Ogranak Seljačke sloge Buševec.
Također je istaknuo da zahvaljujući radu svih udruga u Buševcu, naše mjesto zadnjih 5/6 godina ima nultu stopu maloljetničke delikvencije što je možda jedinstveno i u Europi. Gostima smo pokazali našu Etno zadrugu, folkloraši su im za dobrodošlicu otpjevali Diridiku i otplesali koreografiju Mađarske Podravine-pjesme i plesovi hrvata uz Dravu sa kojom smo bili najbolji na nedavno održanoj gradskoj smotri koreografiranog folklora. Nakon Skupštine sve smo počastili Turopoljskom kotlovinom i Buševskim štruklima by Cipov.

[smartslider3 slider=”3″]

Više fotografija pogledajte u galeriji.

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec