NOVOSTI I DOGAĐANJA

21.Međunarodni festival tradicijskih glazbala-Buševec 2023.

28-09-2023 - 02-10-2023

Poštovani,

zadovoljstvo nam je pozvati vas na 21. Međunarodni festival tradicijskih glazbala – Buševec 2023.

Kao i svake godine, pripremili smo niz vrhunskih zanimljivih izvedbi na raznim glazbalima (marimba, alphorn, švicarske harmonike, jodlanje, okarina, kaval, gajde, djembe, rabab, tar, sarod, tarabuka, hand drum, tambure, samica, dude….) a dušu će vam će vam razgaliti glazbenici iz Švicarske, Kostarike, Sjeverne Makedonije, Senegala, hrvati koji sviraju Iranska glazbala. Naravno, nastupaju i domači glazbenici, i to iz Lukavca i Buševca.

Pobrinili smo se da glazbala, osim slušanja, možete naučiti nekaj o njima pa i probati, stoga navratite na prezentaciju u četvrtak 28.09.2023. Petak 29.09.2023. je dan kada naši gosti iz Kostarike, Švicarske i Sjeverne Makedonije razveseljavaju Velikogoričane kod tržnog centra, a u subotu 30.09.2023. prije samog Svečanog koncerta pripremamo internacionalna jela koja će te moći degustirati (Kostarika, Švicarska, Sjeverne Makedonija-Albanski specijaliteti, Afrika i Hrvataska).

Oni koji neće stići do nas u ovih par dana imaju priliku u nedjelju vidjeti grupe iz Kostarike i Švicarske u Dugom Selu na županijskoj smotri tamburaških sastava i orkestara.

Vidimo se!

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec