ANKETA Buš eko?!

ODRŽANA PREZENTACIJA ANKETE

Energetske potrebe, stavovi i uključenost građana
u aktivnosti lokalne zajednice naselja Buševec

U Domu kulture Buševec, 14.03.2022. u 18:00 sati, održana je prezentacija ankete koju smo proveli kroz projekt Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!) financiranog od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske .

Anketu su proveli volonteri Ogranka Seljačke sloge te im se ovim putem zahvaljujemo na uloženom vremenu i trudu, te se nadamo da ćemo zajedničkim snagama učiniti naše mjesto još ljepšim i poželjnijim za život.

Kao zaključak možemo definirati da je svakako najoptimalnije korištenje obnovljivih izvora energije, bilo kroz zajednički centralni toplinski sustav ili pojedinačno sa ugradnjom fotonaponskih elektrana i naravno uz obaveznu djelomičnu ili potpunu energetsku obnovu stambenih objekata.

Kako smo i sami svjesni svakodnevnog poskupljenja energenata (el. Energije, drva, peleta, goriva…) prelazak na OIE trenutno znači dodatna ulaganja ali dugoročno donosi značajne uštede na potrošnji i ovo je jedini pravi put ka energetski neovisnom naselju. Poduzmimo nešto danas, da naš dom učinimo boljim i zdravijim sutra!

Cijelo izvješće o provedenoj anketi možete vidjeti na slijedećem linku:

Izvješće provedene ankete

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec