17. Međunarodni festival tradicijskih glazbala, Buševec 2019. (26.09.- 30.09.2019.)

Uspješno je završio je još jedan Međunarodni festival tradicijskih glazbala uz sve pohvale učesnika i gledatelja na odličnoj organizaciji i proširivanju festivala na gastro degustacije, jer kak svi dobro znamo odlična muzika i odlična hrana idu zajedno. Festival  je ove godine bio najbogatiji do sada, na njemu su nastupili pojedinci ili grupe iz 10 europskih zemalja: Belgije, Španjolske, Njemačke, Švicarske, Poljske, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Turske i naravno Hrvatske (Roč i Buševec).

Ovi vrhunski glazbenici su nas oduševi svirkom na raznim instrumentima poput više vrsti različitih gajdi, tamburama, usnim harmonikama, harmonici trieštini, gudalački bas, fujara, klarinet i mnoštvo drugih instrumenata. Posebna atrakcija su bili naši gosti iz Švicarske na Alphornima (Alpskim rogovima), velikim zvonima i bacač zastave.

Osim svirke i hrane pripremili smo i multimedijsku izložbu Hrvatskih tradicijskih glazbala (pripremili članovi mladi HRCIOFF-a), imali prezentaciju Hrvatskih i Švicarskih tradicijskih glazbala za našu djecu, vodili naše goste u Veliku Goricu (Muzej Turopolja, prijem u gradskom poglavarstvu, degustacija likera obitelji Brigljević) i odveli ih u turističko razgledavanje Zagreba. Uz to naši gosti su nastupili i na festivalima u Mihovljanu i Bjelovaru.

Cijeli festival ne bi bilo moguće organizirati bez dobre logistike te vam uz par slika sa festivala donosimo i  sliku vrijedne logističke ekipe. Ujedno se zahvaljujemo i svim obiteljima koje su ugostile drage goste i pružili im našu nadaleko poznatu gostoljubivost.

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec