24. SKAZŽ – Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije

16. 10. 2021. u organizaciji Zagrebačke županije i Ogranka seljačke sloge Buševec, održana je 24. Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije. Zbog pandemijiskih razloga sudjelovale su samo tri dramske skupine sa 4 predstave . Max teatar sa predstavama ,,Crvenkapica u prometu’’ redateljice i autorice teksta Marine Kostelac te sa predstavom Williama Shakespeara „San Ivanjske noći’’ u režiji Maxa Kostelca, ZAmKa sa komedijom „Fačuk“ autorice i redateljice Štefice Fanjek te Gradsko kazalište Jastrebarsko koji su izveli cjelovečernju predstavu „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića u režiji Mije Matasić.
I ovaj puta moglo se pronaći za svakog ponešto, od najmanjeg uzrasta koji su mogli naučiti kako se ponašati u prometu, preko fenomenalnih komedija koje su publiku nasmijale do suza. Nadamo se da su svi koji su nas posjetili uživali u maratonu dramskih predstava te da smo im bar malo uljepšali ovo novo ‘’normalno’’.
Niti ovaj put državna selektorica prof. dr. sc. Sanja Nikčević nije imala nimalo lagan zadatak, ali ipak je morala odabrati najbolju predstavu koja ide dalje na državno takmičenje na 61. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA koji će se održati u Vodicama, a to je ZAmKa sa komedijom „Fačuk“ autorice i redateljice Štefice Fanjek, te im ovim putem od srca čestitamo!
Još jednom zahvaljujemo svim sudionicima što su, usprkos teškim pandemijskim uvjetima ipak odlučili da žele nastaviti raditi i održati tradiciju amaterskog kazališnog stvaralaštva.
Veselimo se slijedećem susretu, koji će, nadamo se, biti u starom normalnom.

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec