Cjelovečernji koncert plesnih podmladaka (29.05.2016.)

Održan je drugu godinu za redom dječji cjelovečernji koncert na kojem su sudjelovale 4 dječje plesne skupine te je izvedeno 9 koreografija iz svih krajeva Hrvatske.  Naši  predškolci su pokazali dječje igre Slavonije i Turopolja,  djeca D skupine izvela su igre, pjesme i plesove Međimurja, Podra-vine i Brodskog Posavlja, dok su djeca C skupine izvela pjesme i plesove Brodskog Posavlja, Turopo-lja i otoka Murtera. Najstarija dječja grupa odradila je svoj zadnji nastup u okviru dječjih sekcija izvevši plesove Međimurja i Draganića te su od jeseni nastavili usavršavati svoje plesno i pjevačko znanje u okviru prve postave ansambla – A grupe. Dvorana je, kao i prošle godine, bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a pozornicu su ukrašavali osmjesi preko 90-ero djece koja su u školskoj 2015./2016.g. sudjelovala u radu dječjeg ansambla. Osim njihovih roditelja, prijatelja i obitelji, najpono-sniji na male plesače i pjevače su bili njihovi voditelji – Bojan Pogrmilović (vokal) i Maja Kovačević (ples). Sve potrebne tamburaške dionice, izvedene od strane tamburaškog A ansambla, uvježbane pod budnim okom Zorana Jakunića, kao i svirka tradicijskih instrumenata korištenih u pojedinim dionicama.

Toga dana smo na pozornici mogli vidjeti priču satkanu od stotinjak niti – plesača, pjevača, svirača, voditelja, logistike iza pozornice –  i svaki pojedini je svojim trudom i zalaganjem doprinjeo još
jednom uspješnom dječjem koncertu koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Kao društvo, ponosni smo na svaki dio ove naše slagalice i nadamo se da će održavanje dječjih koncerata prerasti u tradiciju.

 

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec