“Moderno doba” u Okuju i Sisku (19. i 24.02.2017.)

Pučko kazalište OSS-a Buševec je udarno krenulo u novu godinu. Osim što su počeli sa uvježbavanjem nove predstave „Svoga tela gospodar“ nastavili su i sa prikazivanjem nagrađivane predstave „Moderno doba“. Tekst i režija su ideja našeg domaćeg pisca i režisera Ivana Rožića (Nikole) koji je u Buševcu režirao niz uspješnih predstava. „Moderno doba“ je na 19.Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije nagrađena sa tri nagrade;

Nagrada za najbolju režiju
Nagrada za inventivnost
Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu

Predstava je igrana i na V.Bobijevim danima smijeha u Histrionskom domu u Zagrebu kao jedina amaterska predstava na svim dosadašnjim Bobijevim danima smijeha.

U Okujama smo nastavili sa našim redovitim dolascima u njihov Društveni dom sa novim predstavama i to u suradnji sa njihovim Mjesnim odborom. Publika u solidno popunjenom društvenom domu je odlično prihvatila našu novu predstavu i nasmijala se do suza. Kućama su otišli zadovoljni, a nas su domaćini nakon predstave počastili domaćim specijalitetima i kolačima. Nastavak naše suradnje svakako slijedi sa novim predstavama ili folklornim programima.
Kazališno potkovana publika u Sisku iako nije ispunila dvoranu do posljednjeg mjesta, odlično je prihvatila predstavu i reagirala na svaki pa i najmanji dio predstave. Glumcima je pred takvom publikom uživancija glumiti, pa je predstava odlično izvedena. Nastupili smo 24.02. (20h) u Kazalištu 21, a nastup nam je omogućila naša Buševčica Irena Sinjeri (Rožić) koja se udala u Sisak uz pomoć ravnateljice Kristalne kocke vedrine iz Siska gđe.Ivanković-Pelikan Valentine. Zahvaljujemo se još jednom na susretljivosti, a našoj Ireni na odličnoj promociji i gostoprimstvu. Vjerujemo da je sada Sisačka publika vidjela kakve dobre predstave mogu dati amaterska kazališta i da ćemo i dalje gostovati kod njih.

 

 

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec