NOVOSTI I DOGAĐANJA

Lukovo u Novskoj

19-10-2019 - 19-10-2019

Ovaj najzapadniji slavonski grad poseban je u listopadu. Kažu da je doći u Slavoniju na slavlje doživljaj, ali dolazak na kirvaj se prepričava još dugo vremena!
Zvuci tamburice, miris lovačkog gulaša i dobre kapljice, ulice grada obučene u svečano ruho i dekorirane jesenskim plodovima i bojama, kao i jedinstveni događaji koji građane i posjetitelje vraćaju na prijelaz iz 19. u 20. stoljeće glavni su adut Lukova u Novskoj.
Tih dana iz škrinja se izvuku narodne nošnje, glumci i glazbenici izađu na ulicu, napune se stolovi domaćim tradicionalnim poslasticama, pozovu gosti iz svih krajeva, a svečano urešene kočije zakrče ulice. Novljanski vremeplov otvoren je od 18. do 20. listopada, a 19.10. nudi i besplatnu vožnju vlakom za posjetitelje iz Zagreba.
Kako je nekad izgledao salon starog hotela i što se u njemu pilo, o kojim temama se pričalo u brijačnici, kakve frizure pravile su se u frizeraju, kako je izgledala nastava u starinskoj učionici, što se gledalo u kinu, što se kupovalo na sajmištu, kakve su bile igre na sreću i kako su uopće živjeli stari Novljani…
Odgovore nudi program, a Ogranak Seljačke sloge Buševec gostuje u subotu 19.10. od 19h gdje će uveličati XVIII. Folklorne susrete. Svaka večer završava pučkim veselicama uz nastup Joleta, Maje Šuput i Gipsy Jazz Quartet-a.

Lukovo manifestaciju podupiru Grad Novska, Turistička zajednica Grada Novske i Hrvatska Turistička zajednica, kao i brojne hrvatske tvrtke.
Dobro došli u Novsku!

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec