POVELJA REPUBLIKE HRVATSKE DODIJELJENA OGRANKU “SELJAČKE SLOGE” BUŠEVEC

Dana 05.10.2010. u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović dodijelio “Povelju Republike Hrvatske” Ogranku Seljačke sloge Buševec. Prijem je upriličen povodom proslave Dana neovisnosti, a odlikovanja je dobilo 20 pojedinaca i udruga za svoj doprinos razvitku i promicanju Republike Hrvatske u različitim područjima djelovanja. Na prijemu u Predsjedničkim dvorima su od strane OSS Buševec prisustvovali predsjednik Nenad Rožić, tajnik Dubravko Katulić i Sanja Pribanić. Prijedlog za dodjelu priznanja OSS Buševec je iniciran od strane Grada Velike Gorice pa je na prijemu bio nazočan i naš gradonačelnik Dražen Barišić kao predstavnik predlagatelja.

Od mnogih poznatih osoba državno priznanje je dobio i Ante Kostelić za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i ostvarenim rezultatima na polju sporta.

OSS Buševec je uručena Povelja Republike Hrvatske za izniman doprinos u promociji i održanju tradicije folklorne kulture i stvaralaštva hrvatskog naroda, a prigodom 90. godina utemeljenja. Ovo iznimno priznanje kojim se može podičiti malo kulturno umjetničkih udruga u Hrvatskoj je kruna 90. godišnjeg rada svih članova OSS Buševec, ali ujedno i obaveza da nastavimo čuvati i prenositi na mlađe generacije ljubav prema kulturnoj baštini našeg naroda.

Želimo se ovim putem još jednom zahvaliti svim našim članovima koji su u ovih 90 godina tkali niti Ogranka Seljačke sloge Buševec.

Autor fotografija “Ured Predsjednika – Tamara Pollak, službeni fotograf”

FOTOGRAFIJE

SVE GALERIJE
© autorska prava Ogranak “Seljačke sloge” - Buševec